Kontakt

Agro Nord uberørt af landbrugskrise

Nordjyske 26. februar 2016

Agro Nord uberørt af landbrugskrise

Såvel kvæg- som maskinudstillerne bakker trofast op om forårets store kvægudstilling i Vesthimmerland lørdag 5. og tirsdag 8. marts

AARS: I en tid hvor landbruget virkelig er tvunget i knæ på grund af meget lave priser for mælk og kød, er der alligevel grund til at glæde sig for arrangørerne af den årlige Agro Nord-udstilling i Messecenter Vesthimmerland og Nordjysk Agrocenter i Aars.

119 stykker kødkvæg og hele 141 stykker malkekvæg har meldt deres ankomst, når Agro Nord 2016 afvikles lørdag 5. og tirsdag 8. marts.

– Og mest imponerende er det næsten, at hver eneste kvadratmeter udstillingsareal i de to haller – og i foyeren – er totalt udsolgt. Det viser noget om den værdi, udstillerne af maskiner og moderne teknik tillægger Agro Nord-udstillingen i Aars, fremhæver koordinator Jens Holm Danielsen.

Forhåndsforventningen er, at omkring 6000 gæster vil besøge Agro Nord 2016 i løbet af de to udstillingsdage – med størst rykind til tirsdagens udstilling af malkekvæg.

Bedømmelsen af elitekøer fra nær og fjern er i år lagt i hænderne på Ken Proctor, der hjemme i England er kendt som en meget respekteret dommer.

I den mere underholdende afdeling forsøger arrangørerne sig i år med et nyt tiltag: En særlig konkurrence i at fremvise kvier, som først er klippet, vasket og børstet, så de præsenterer sig optimalt.

– Konkurrencen henvender sig specielt til de yngre blandt udstillerne, og det er en konkurrenceform, som vore kolleger i det store udland går meget op i, fremhæver Jens Holm Danielsen.

Et andet indslag i malkekvægsudstillingen på Agro Nord bliver en genoplivning af den gamle tradition med bortauktionering af interessante kviekalve.

I alt kommer fem kalve under hammeren – kalve som både har en høj eksteriørmæssig værdi, men selvfølgelig også en god mælkeydelse i afstamningen.

Skuets absolutte højdepunkt bliver dog igen i år, når der sidst på eftermiddagen skal udpeges en Miss Agro Nord 2016 – og en reserve champion. Ejerne af de to køer modtager hhv. 5000 og 3000 kr., hvilket er en usædvanlig stor pengepræmie efter dansk målestok.

Også i forbindelse med kødkvægsudstillingen står der penge på højkant – nærmere bestemt 2000 kr. til skuets bedste kødkvægsdyr.

I alt er en halv snes forskellige kødkvægsracer repræsenteret på årets Agro Nord-udstilling.

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *